Utbildning

 

Vi på Lvator finns här för dig som vill lära dig ett hantverk. Vårt breda nätverk är förankrat i arbetslivet och under din utbildning finns det tillgängligt för dig. Vi ser till att lära dig ett yrke samtidigt som vi kan vara en språngbräda för dig i ditt fortsatta arbetsliv.

Kunniga, innovativa och socialt kompetenta hantverkare är en grundpelare på Lvator Utbildning. Våra handledare har omfattande yrkeskunskap och är yrkesaktiva. Många har flera decenniers erfarenhet och fortbildning i sina respektive branscher. Utöver kompetenta handledare erbjuder vi en välutrustad verkstad med tillhörande omklädningsrum för damer och herrar. Vi har också möjlighet att ge utbildning för mer avancerade maskiner som t.ex. CNC-fräs. Läs vidare nedan om våra utbildningsalternativ.

Efter utbildning på Lvator får du med dig ett gediget kontaktnät med yrkeskunniga kollegor. Vi arbetar med Linkedin och andra sociala verktyg för att hjälpa dig att effektivt navigera på arbetsmarknaden.

Som ett komplement till verkstadsutbildning och arbetsplatsförlagd praktik får du under utbildningsperioden en en teoretisk orientering i bland annat enklare rapportskrivning, kundbemötande samt normer och regler i byggbranschen. Våra utbildningslokaler ligger i direkt anslutning till verkstaden.

På Lvator finns det ett stort språkomfång. Våra modersmål är bland annat svenska, arabiska, polska och makedonska. Vårt arbetsspråk är företrädesvis svenska, men behöver du handledning på annat språk har vi möjlighet att ge dig det.

Lvator är strategiskt kopplat till Builda. Buildas organisation och kontakter i byggbranschen kan kan vara nyckeln till din framgång. Du kommer  i kontakt med faktiska arbetsplatser och yrkesverksamma lärare vilket betyder att du får lära dig det som behövs i branschen just nu samtidigt som du får kännedom om de kulturbyggnader som förvaltas av Builda i Göteborg med omnejd.

Utbildningsbranscher 8-16 veckor

Under våra utbildningar ser vi till att ni får ny och relevant kunskap med er efter avslutad kurs. Vi kartlägger dina förkunskaper och gör externa analyser för att ge dig och byggbranschen det som behövs. Eftersom våra utbildningar syftar till på att du ska utveckla praktiska färdigheter är vi noga med att forma våra utbildningslokaler så du kan utveckla din praktiska förmåga utan så uppgifts- och branschnära som möjligt, men naturlig och enkel tillgång till teoretiska kunskaper.

Självklart får de som går utbildning hos Lvator ett utbildningsbevis efter en avklarad kurs, men något vi tycker är ännu viktigare är att du får en bra grund att utvecklas från. Att bli hantverkare är inte en litet sidospår i livet, det är en livsstil.

FÖNSTERRENOVERING

Fönsterrenovering ställer stora krav på nogranhet och kompetens när det kommer till trä och metod. Eftersom de fönster som renoveras oftast har kultmärkningar är det viktigt att återställa dom på samma sätt som de en gång tillverkades.

DATA

Lär du hur man förvaltar fastigheter med nya digitala verktyg. En stor del av framtidens fastighetsförvaltning innebär spårbarhet och tydlig kommunikation, efter avklarad utbildning kommer du ha nya kunskaper och verktyg som håller jämna steg med den digitala utvecklingen.

BYGG

Byggnadsarbetare kallas också ofta snickare, detta är utbildningen för dig som vill arbeta praktiskt med varierande uppdrag. Som snickare kan du sedan välja olika vägar att gå, du arbeta på stora byggen eller med möbler beroende på vilka kunskaper du vill utveckla vidare.

EL

Som elektriker lär du dig självklart om ström, praktiskt så innebär det till exempel att du lär dig koppla larm, nätverk eller att du helt enkelt utför serviceuppdrag.

BRAND

Våra utbildningar inom brand ger dig en certifiering efter slutförd och godkänd kurs. Du kommer att lära dig hur man ser till att brandsäkerheten är på topp och vilket systematiskt arbete det innebär att vara steget före brandfaror.

MARKARBETE

Det är ju ovanligt att mark bara är perfekt att bygga på direkt. Som markarbetare lär du dig utföra det arbete som krävs innan ett bygge kan sätta igång.

VENTILATION

Efter en avklarad ventilationsutbildning kommer du kunna installera aggregat och justera luftflöden i byggnader både för kommersiella lokaler och bostäder. Det är en utbildning för dig som både är tekniskt intresserad och gillar praktiskt arbete.

GOLV

Som golvläggare lär du dig hur olika golv fungerar, hur man installerar dom och hur olika gilvlösningar passar i olika fastigheter. Efter avklarad utbildning som golvläggare har du mycket större chanser att få jobb som golvläggare.

CNC OPERATÖR

Som CNC operatör får du lära dig att designa i datorn för att sedan förverkliga dina designer med hjälp av en CNC fräs. Man använder ofta CNC fräsar när man ska producera platsbyggda möbler och andra speciallösningar.

UNDERTAK

En del av byggnader som sällan saknas men som ofta glöms är undertak, Det är ofta i taken man förbereder för senare installationer av till exempel lampor och annan elektronisk installation.

SMIDE

Som smed arbetar du i metall, vår utbildning ger dig kunskaper om både material, tekniker och standarder. Du har tillgång till en smedja där du kan lära dig de praktiska bitarna, du kommer lära dig använda många olika verktyg och svetsar under utbildningen.

RIVNING

Som rivningsarbetare är det ditt jobb att se till att saker och ting sköts rätt, med ett stort fokus på säkerhet och procedurer kring farligt avfall är detta en utbildning för dig med stort säkerhetstänk och öga för detaljer.

VVS

Vi arbetar med VVS montörer som kan både service, licenssvets och kyla / värmesystem. I ett yrke som kräver finurlighet och problemlösningsförmåga ger vi dig en stabil grund att utvecklas från.

Teoretiska utbildningar

HLR

Hjärt och lungräddning är något vi arbetar med mycket internt, det kan till och med vara kravställt på vissa arbetsplatser. Under HLR utbildningen går du igenom hur man ska agera i livshotande situationer, framför allt så ska du efter genomförd kurs kunna vara behjälplig till dess att sjukvård anländer till olycksplats.

BRANDFARLIGA ARBETEN

Brandfarliga arbeten innebär ett större ansvar på de som utför de. Under kursen får ni lära er hur man hanterar brandfarliga arbeten, vad man bör tänka på och vilka de vanligaste missarna är då brandfarliga arbeten utförs.

HJÄRTSTARTARE

Om det skulle vara så att någon i din närhet får hjärtstillestånd, då är det hjärtstartare som gäller. Kursen innebär att du får lära dig hur man ska agera vid hjärtstillestånd så att du kan rädda liv.

UTRYMNINGSÖVNING SBA

Hur bra koll har ni på utrymmningsvägar och återsamlingsplatser? Är det solklart eller kan ni öva mer? Efter en utrymningsövning och SBA kommer ni ha mycket bättre koll på hur ni ska agera om det skulle börja brinna.

SÄKRA LYFT

Säkra lyft innebär att du som går utbildningen får bättre koll på hur säkra lyft utförs. Vilka dom vanligaste misstagen är och vilka krav som ställs på dig när du är på en arbetsplats där det krävs säkra lyft.

SELE

Att arbeta i sele på ett säkert sätt kräver endel förkunskap. Arbeten på höjd innebär att du kan ta dig an arbeten på till exempel fotbollsarenor eller på tak.

FALLSKYDD

Något som definitivt kan rädda liv är fallskydd, inte bara livet på de som arbetar utan också för de som befinner sig under byggarbetsplatser på hög höjd.

KVARTSDAM

På byggarbetsplatser finns det nästan alltid damm, ganska mycket damm. På kvartsdammsutbildningen får ni lära er mer om farorna kring dam, vilka typer av dam som är viktigast att undvika och hur man gör det.

BRANDSKYDD

Vi utbildar för brandskydd med protega metoden. Det är en hel produktlinje som använd på rätt sätt ser till att brandceller fyller sin funktion. Utbildningen visar olika fall och hur viktigt det är att brandceller är intakta.

LVATOR

YRKESUTBILDNING

TEORETISK UTBILDNING